12 Volts 2011

12 volts 4 kilos50% callet i fogoneu, 30% syrah, 10% cabernet, 10% merlot

4 Kilos Felanitx (Mallorca) VT Mallorca

Preu per ampolla (Tardor 2013) 16.00€

 

Mallorca és una zona vitivinícola fascinant: en ella les característiques del terra i les varietats autòctones semblen multiplicar-se. Callet, fogoneu, mantonegre… s’han mantingut durant segles en una terra rogenca, l’anomenat call vermell, un terrer argilós amb abundància d’òxid fèrric que impregna les baies de la vinya de notes metàl·liques.
Vinificades amb respecte i cura, aquestes varietats donen vins de sorprenent finesa, vins sense arestes, amb aquella aroma particular dels vins mallorquins, un record ferruginós i una frescor insospitable en un paisatge que un imagina calorós, feixuc.
Aquest estiu hem visitat els dos cellers més emblemàtics de l’illa: Ànima Negra -del que ja vàrem posar un vi en la Selecció d’Estiu 2012- i 4 Kilos Vinícola. D’aquest darrer, us oferim ara el 12 Volts.
Fet amb un cupatge on les varietats autòctones callet i fogoneu són complementades a la perfecció amb les franceses cabernet, syrah i merlot, el 12 Volts és un vi que sedueix immediatament: elegant, sedós, llaminer i amb un gran caràcter, on ressalta una vessant elèctrica i mineral.
El 12 Volts no respon a estereotips: per a la seva criança de 12 mesos reparteixen el vi en bótes de fustes, tamanys i edats diversos. És un vi que només respon al lema amagat al darrere del seu nom i que defineixen perfectament els seus productors: “12 Volts funciona com un acumulador d’energia, és un vi que connecta amb el sistema nerviós i recarrega les piles.”
I és que 4 Kilos Vinícola és el fruit d’un gran coneixement de la vitivinicultura de la zona, sumat a un esperit absolutament lliure. No tenen regles fixes, sinó atenció a cada anyada: el que els importa és l’equilibri resultant del conjunt cep-sòl-clima-viticultor.
Un esperit que està íntimament vinculat al poble de Felanitx, on personatges més o menys reals conviuen amb ovelles, ovnis, gallines i foques. Si voleu entendre-ho, no us perdeu els vídeos que tenen penjats a www.4kilos.com!

T’expliquem la nostra estada a Mallorca” al bloc de Les Torrasses