Carles Andreu Trepat 2011

Trepat Carles Andreu Conca de BarberaTrepat 100%

Carles Andreu Pira (Tarragona) DO Conca de Barberà

Preu per ampolla (Hivern 2013) 11€

 

Us presentem el primer vi de la Denominació d’Origen Conca de Barberà que incloem en una selecció, una DO amb una enorme tradició vitivinícola però que va quedar estancada durant molts anys, sense acabar d’apostar per la qualitat fins fa uns anys. Conca de Barberà es belluga, i els resultats comencen a ser molt interessants.
Un dels arguments d’aquest canvi ha estat la revalorització d’una varietat autòctona d’aquesta comarca: la trepat. Una varietat que ha estat menystinguda per la seva lleugeresa i poca coloració, característiques però que la fan única i que són precisament l’argument per defensar-la.
Els vins de trepat són aromàtics i lleugers, frescos, gustosos, però sense la tanicitat i contundència habitual a moltes altres zones. Si bé ens encanten els vins profunds i concentrats, també ens sedueixen vins rodons i lleugers com aquest, que aporten al paisatge vinícola riquesa i diferència.
I un molt bon exemple de trepat és aquest vi de Carles Andreu, productor de referència dins de la denominació d’origen Conca de Barberà. Precisament, en Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca, recomanava aquest mateix estiu el Carles Andreu Trepat per la seva frescor, acidesa incisiva, tacte amable i intensitat fruitosa.
Beveu aquest Carles Andreu Trepat amb fumats o plats de peix blau -una tonyina a la planxa, un guisat de bonítol i patates, uns verats amb tomàquet…- i obrireu una nova finestra a les infinites possibilitats de maridar menjar i vi.
Que passi l’aire!