El Aprendiz blanco

El aprendizLeyenda del Páramo > Valdevimbre (León) > DO Tierra de León

Albarín blanco

preu per ampolla: 8,00 €

 

Quan de sobte et cau a les mans una ampolla de la que ningú no te n’ha parlat i hi descobreixes tot un regal de vi, és sens dubte una gran alegria. I això és el que ens va passar en encetar la primera ampolla d’El Aprendiz. Al primer glop, ja somrius: el nas ple d’aromes de fruita, i a la boca juventut, frescor, vivesa atlàntica, però amb amplitud i persistència.

El Aprendiz blanco està elaborat amb una varietat única i molt escassa, l’albarín blanc, de la que n’hi ha al món només 50 hectàrees repartides entre Astúries, Cantàbria i Lleó. És una varietat que pot recordar l’albariño –ja en el propi nom- per la seva frescor i acidesa, però amb una sensació major d’untuositat, de greix.

Darrere l’albarín blanc d’El Aprendiz hi ha un projecte singular, Leyenda del Páramo, nascut l’any 2010 per mostrar al món les excel·lències d’aquesta varietat i de la negra prieto picudo. El promotor i ànima màter d’aquest projecte és Pedro González Mittelbrunn, qui va ser responsable del celler Dominio Dostares i porta mitja vida entestat en demostrar la gran qualitat dels vins fets amb varietats autòctones de la terra de Lleó. En aquests cinc anys de vida, Leyenda del Páramo ha aconseguit sumar 120 socis, propietaris de vinyes de fins a 100 anys d’edat.

Així doncs, el seu futur està assegurat: caldrà seguir-los amb atenció!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *