Foranell Pansa blanca

foranell pansa blanca100% pansa blanca

Celler Joaquim Batlle Tiana (Barcelona) DO Alella

preu per ampolla: 12,50 € (març 2013)

 

Foranell és el nom del vent que bufa de mar cap a terra, un vent que porta un dels trets característics més presents i interessants d’aquest vi: la salinitat del mar.
A aquesta se suma una mineralitat evident -se sent la terra al nas i a la boca- i una gran potència gustativa, per donar lloc a un blanc sorprenent i molt poc habitual. Gens a veure amb la idea estesa sobre els vins d’Alella: afruitats i fàcils. Ja només ensumant-lo un sap que no està davant d’un vi fàcil: Foranell pansa blanca és un vi amb personalitat que cal prendre amb temps i airejar-lo, obrint-lo mitja hora abans o fins i tot decantant-lo.
En aquest vi no trobarem el gust de la fruita, sinó records d’ametlles i compotes i i un final amarg. Tot això el converteix en el company ideal de mariscs de clova com ostres, musclos i escopinyes, i sens dubte també de formatges.
El celler d’en Quim Batlle és un projecte vital conseqüència de les ganes de continuar la tradició vitivinícola familiar en una de les denominacions d’origen més petites i antigues de tot l’Estat: Alella.
En aquesta zona costanera, comprimida per l’entorn urbà de les comarques barcelonines que l’envolten, la producció de vins ha estat guiada fins fa pocs anys per un sentit comercial més quantitatiu que qualitatiu. L’aposta d’en Quim Batlle és exactament la contrària: treballar amb vnyes cara al mar de varietats autòctones -pansa blanca (el nom que a Alella donen al xarel•lo), picapoll i garnatxa blanca- sota els criteris de l’agricultura ecològica, amb llargues criances sobre les mares o llevats de la fermentació i deixant reposar els vins en ampolla abans de comercialitzar-los, tot buscant l’expressió més diferenciada dels vins d’Alella.
Deixeu-vos sorprendre i descobriu amb ell el que pot donar de si aquesta denominació d’origen!