Gaba do Xil Mencía

gaba do xil mancia els torrassos100% Mencía

Compañia de vinos Telmo Rodríguez > Larouco (Ourense) >DO Valdeorras

Preu per ampolla (Hivern 2014) 9.00€

 

Telmo Rodríguez és un referent i una garantia per als Torrassos: inquiet i inconformista, ha estat un dels grans instigadors de la viticultura espanyola.

La seva companyia va néixer el 1994 amb un vi de garnacho a Navarra, però ràpidament es va estendre per la geografia espanyola, buscant les millors zones i motivant les famílies de viticultors per recuperar vinyes quasi oblidades.

Amb la premissa d’utilitzar únicament varietats autòctones de zones originals, en un moment en què es plantaven varietats forànies arreu d’Espanya, Telmo Rodríguez i Pablo Eguzkiza han explorat i han tret el millor de zones tan diverses com Rueda, Màlaga (el meravellós Molino Real que vam seleccionar ara fa dos anys), Cebreros, Alacant, Toro, Aragó, Ribera del Duero, Rioja, Valdeorras i Cigales, zones on han estudiat a fons les varietats tempranillo, tinto fino, tinta de Toro, garnacho, monastrell, mencía, verdejo, viura i godello, sempre amb la intenció de fer una fotografia fidel al paisatge.

I, efectivament, el Gaba do Xil Mencía és un pur reflex líquid dels terrenys granítics situats a més de 500 metres d’alçada a Larouco, a la província gallega d’Ourense, on la tradició vitivinícola es remunta a l’època dels romans. Un vi jove que vol mostrar sense màscares varietat i terrer: fragant i sucós, ple d’aromes florals i fruita vermella, i alhora especiat i mineral. Amb la frescor pròpia dels raïms de mencía en terres àcids, entra sedós i fi, però persisteix a la boca, saborós: un plaer tant amb aus com amb peixos blaus, llegums, guisats de conill o formatges de pasta dura.

Gaudiu d’aquesta delícia negra purament atlàntica, amb la garantia d’un personatge compromès en reunir coneixement i intuïció per portar-nos el millor de cada racó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *