La carenyeta de Cal Pla

carinyeta de cal plaSamsó (Carinyena) 100%

Celler Cal Pla Porrera (Tarragona) DOQ Priorat

preu per ampolla: 16,00 € (març 2013)

 

Atenció: tenim a les mans un vi gran, una joia difícil de trobar que resumeix com pocs vins la història més antiga del Priorat, juntament amb l’evolució que han fet els seus vins en els darrers anys.
La Carenyeta és pura carinyena de vinyes velles que sobreviuen des de fa més de mig segle en pedregars de llicorella, domada amb saviesa per donar lloc a un vi complex, persistent, prioratí, però molt fi i elegant. La contundència i pesantor dels vins de Priorat d’abans ha estat substituïda per la potència de la fruita i la frescor que li aporta la pròpia pissarra del terreny.
La Carenyeta de Cal Pla, un vi amb 15 mesos de criança en bótes de roure que es mantindrà viu durant 15 anys, ens assegura en Joan Sangenís, responsable actual de la nissaga de Cal Pla. Ell entèn perfectament que els vins de Priorat poden i han de ser fins, però no perdre la seva essència: mineralitat i perdurabilitat en el temps. Per això -i perquè en sap- fa vins per aguantar 15 o 20 anys perfectament.
Cal Pla és realment un celler emocionant, que ja forma part de la nostra biografia, del qual ja vam seleccionar anteriorment el seu especialíssim rosat. Cal Pla és un llegat històric que explica com pocs el significat que tenen paraules com família, compromís i responsabilitat. I paciència: la que hi ha dins de cada ampolla del seu celler, per donar allò que els avis d’en Joan ja cuidaven i que els seus fills continuaran.
Ara només ens toca donar-los les gràcies, i gaudir dels seus vins amb lentitud i respecte.