La Fou Els Amelers 2012

La Fou dels Amelers Terra AltaGarnatxa Blanca 100%

Celler La Fou Batea (Tarragona) DO Terra Alta

Preu per ampolla (Hivern 2013) 13,00€

 

Bé, ja ho sabeu, Els Torrassos tenim debilitat per algunes zones que hem acabat adoptant com a llars: Empordà, Montsant, Priorat… i la Terra Alta.
Si amb el Calcari us parlàvem del xarel·lo com un dels raïms blancs icona de Catalunya, l’altra varietat blanca que comparteix amb el xarel·lo aquest caràcter identitari és la garnatxa blanca: untuosa, greixosa, ample, sense concessions a la fruita fresca -no volem sucs de pinyes ni mangos- i reflex de la terra on s’hi arrelen els ceps.
Els Amelers és densitat, sabor, plenitud. Un vi per gaudir-ne a cada glop, deixant-se endur pel joc d’aromes cítriques i notes d’ametlla tendra i de pedra.
Un vi de terra endins per una taula seriosa on llueixin els guisats de bacallà i els estofats de llegums, els arrossos de cassola fonda i els rostits d’aus.
I un vi que ha estat guardonat per segon any consecutiu amb la distinció de Millor Vi de Terra Alta de Garnatxa Blanca en l’edició 2013 de la Festa del Vi a Gandesa, que organitza el Consell Regulador de la DO Terra Alta.
LaFou és un projecte personal d’en Ramon Roqueta, qui dóna nom a una marca de vins del Bages que molts associem a vins de batalla que podem trobar als prestatges inferiors dels súpers, però que també compta amb el reconegut celler Abadal a Pla de Bages i el projecte Crin Roja a Albacete.
Cal celebrar que empreses vinícoles de les dimensions de Ramon Roqueta apostin tan seriosament per projectes com LaFou, projectes de petites dimensions però de gran qualitat i autenticitat. Si les grans empreses -grans en quantitat i facturació- apostessin totes per desenvolupar paral·lelament projectes com aquest, el panorama vinícola canviaria molt. I potser ja està canviant…