Pater 2009

Pater 2009 MontsantGarnatxa 100%

Ficaria Vins La Figuera (Tarragona) DO Montsant

Preu per ampolla (Hivern 2013) 23€

 

El concepte del Nadal sens dubte ha anat canviant al llarg dels anys, però si hi ha un tret que s’ha anat mantenint constantment és potser el de ser temps de regals, i aquest és el nostre regal de Nadal: un vinàs a preu reduït per tal que entri dins la gamma de preus de les nostres seleccions, perquè ens fa molta il·lusió que el conegueu.
Un vi pot ser un producte agradable i molt ben elaborat, però pot ser molt més, pot ser un projecte de vida en majúscules, i això és el Pater: el projecte d’un matrimoni que fa deu anys va decidir deixar-ho tot per dedicar-se exclusivament a fer un vi que fos un compromís amb el llegat familiar i amb el territori on se situa.
El Pater està elaborat amb les vinyes de garnatxa negra que va plantar a La Figuera el pare d’en Jaume -d’aquí el seu nom-, vinyes de muntanya -entre 500 i 650 metres d’alçada- que cuiden pare i fill tots dos sols de manera ecològica des de la seva primera anyada al 2003.
Un vi sedós, madur i expressiu, amb la llamineria característica de la garnatxa però sumant-hi la profunditat que atorga el terrer i el clima de la comarca del Priorat. Un vi que s’imposa i ens demana atenció, però que desapareix de l’ampolla gairebé sense adonar-te’n, perquè està boníssim!
Al 2004 van presentar l’Èlia, un vi dedicat a la filla del mateix nom, ple de caràcter i rebel·lia, i fa molt poc han engegat una nova línia de vins interessantíssims, els Matraketa, com anomenen el seu fill petit (entre els quals es troba el seu primer vi natural, sense addició de sulfits). Tots els seus vins defineixen una manera d’entendre el territori, la família i la història amb compromís i alhora amb total llibertat per fer i aprendre. I els distribueixen ells mateixos! Els hi podeu comprar directament a través de la seva web
Fa molt poc vàrem estar amb ells dinant al tros i provant les millors anyades d’aquests vins sincers: els vins eren espectaculars, però el sentiment de ser amb uns amics de tota la vida va ser infinitament més valuós.
Gràcies, Montse i Jaume, per embotellar una manera de ser!