Pittacum 2008

Pittacum Bierzo 2008100% Mencía

Bodegas Pittacum >Arganza del Bierzo (Leon) >DO Bierzo

Preu per ampolla (Tardor 2014) 10,50€

 

El Bierzo, una zona amb una dilatada història vinícola, està situat al nord-oest de Lleó, tocant Astúries i Galícia, amb la que comparteix la tradició d’elaborar vins negres amb la varietat mencía. Però el Bierzo té uns trets diferencials que la fan una zona única: gaudeix d’un microclima suau i sec, quasi mediterrani, tot i estar situat en la vessant atlàntica de la península ibèrica. Això fa que els seus siguin vins molt particulars, en concret els negres fets de mencía, amb major potència que els gallecs però compartint amb ells frescor i mineralitat.

I el Pittacum és com una ressenya d’aquesta terra: tot ell mencía de vinya vella de 80 anys d’edat mitjana, provinent de diferents parcel·les -ni més ni menys que de 200 parcel·les es nodreix el Pittacum!-, de terrers diversos, amb pendents i orientacions solars diferents entre si, veremats cadascun en el seu moment òptim i vinificats per separat. El vi es cria en bótes de diverses procedències i diferents graus de torrat, on roman durant 8 mesos sense ser tocat. Després s’embotella i es manté durant 2 anys més al celler abans de ser comercialitzat, per tal que les seves característiques s’expressin en tota la seva riquesa.

Un esforç posat en atendre a tots els detalls, per fer de cada ampolla de Pittacum un gran compendi del que és el Bierzo i del seu enorme potencial vinícola.

El resultat és un vi intens i elegant, carnós i alhora fresc, amic d’estofats, guisats de vedella, llegums i brases. Un vi que ja és un clàssic entre els vins de qualitat d’aquesta zona tan particular.