Via Terra Blanc 2011

Garnatxa blanca 100%
Edetària
Gandesa (Tarragona)
DO Terra Alta
Us presentem un deliciós vi jove fet exclusivament amb la varietat de raïm garnatxa blanca.

És un vi en el que s’ha buscat la frescor, veremant a finals d’agost i sense posar-lo en bóta, però fent una criança amb les mares fines –és a dir, amb les partícules sòlides que queden després de la fermentació, bàsicament llevats-. Aquest procediment, d’alça en els darrers anys, aporta cremositat i complexitat al vi sense amagar la fruita amb el gust i l’aroma de la fusta.
La garnatxa blanca és tot un signe d’identitat a la Terra Alta, on es troba el 90% de les plantacions catalanes d’aquesta varietat i més d’un terç de la superfície mundial.
Aquesta varietat dóna lloc a vins pròpiament mediterranis, de color groc i que sents a la boca; vins gustosos, grassos i perseverants, amb un carácter personal i força llunyà al dels blancs atlàntics tan de moda actualment.
I el Via Terra que elaboren a Edetària -un dels cellers de referència a Terra Alta- és un vi de garnatxa blanca en estat pur, fresc i viu però amb consistència, i amb una magnífica relació qualitat-preu.
Amb marisc, especialment si és viu –ostres o cloïsses-, es converteix en una alternativa molt interessant al clàssic maridatge amb albariños. És magnífic amb un plat de llucets o sonsos fregits, però també amb formatges cremosos i àcids, com els de cabra tipus Garrotxa.
És un vi per prendre en qualsevol ocasió, i sens dubte ideal per acompanyar la caiguda del sol en les tardes de primavera!